Παρασκευή, Ιούλιος 03, 2020

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ

Το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης αποτελεί την τελευταία φάση της θεραπευτικής διαδικασίας στο πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Η λειτουργία της Μονάδας ξεκίνησε το 1992 ενώ το 1997 δημιουργήθηκε η δομή της Κοινωνική Επανένταξης του Βραδινού Προγράματος. Στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ η επανένταξη στην κοινωνία είναι μια διαδικασία η οποία συμβαίνει από την αρχή της θεραπείας στη Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα και στην Βραδινή Θεραπευτική Κοινότητα καθώς τα μέλη του Προγράμματος διατηρούν σχέσεις με την οικογένεια, το εργασιακό και το κοινωνικό περιβάλλον. Επομένως, κύριος στόχος της φάσης είναι η συνέχιση, η διατήρηση και η ενδυνάμωση της ισότιμης ένταξης των πρώην χρηστών στην κοινωνία. 

Στόχοι του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης είναι:

  • Η σταθεροποίηση της προσωπικής αλλαγής και εξέλιξης.
  • Η διαχείριση και η επίλυση προβλημάτων που αφορούν στις σχέσεις με την οικογένεια, στο κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον.
  • Η συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και κατάρτισης.
  • Η επαγγελματική απασχόληση και εξέλιξη.
  • Η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.
  • Η ρύθμιση νομικών εκκρεμοτήτων.
  • Η πρόληψη της υποτροπής.

Η φάση της Κοινωνικής Επανένταξης  διαρκεί 10 - 12 μήνες. Ακολουθείται από τη φάση της μετα-θεραπευτικής παρακολούθησης διάρκειας 1 έτους, με την ολοκλήρωση της οποίας δίνεται η δυνατότητα αποφοίτησης από το ΚΕΘΕΑ. 
Το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης απευθύνεται στα μελη που έχουν ολοκληρώσει την Ανοικτή Θεραπευτική κοινότητα και στα μέλη που έχουν ολοκληρώσει τη Βραδινή Θεραπευτική Κοινότητα.

 

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ

xristes apo 21
Χρήστες από 21

Αν είσαι χρήστης ναρκωτικών πάνω από 21 χρονών...

ergazomenoi
Εργαζόμενοι

Αν κάνεις χρήση ναρκωτικών και εργάζεσαι...

foitites
Φοιτητές

Αν σπουδάζεις και νοιώθεις ότι η χρήση γίνεται εμπόδιο...

peristasiakoi
Χρήστες χασίς

Αν κάνεις περιστασιακή χρήση χασίς ή άλλων ουσιών...

oikogeneia
Οικογένεια

Αν είσαι γονιός, αδελφός, σύζυγος, φίλος...