Παρασκευή, Ιούλιος 03, 2020
Loading
http://www.kethea-diavasi.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/stories.banners.horos.banner2gk-is-141.jpglink
http://www.kethea-diavasi.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/stories.banners.horos.banner4gk-is-141.jpglink
http://www.kethea-diavasi.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/stories.banners.horos.banner6gk-is-141.jpglink

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Ο λαϊκός παραδοσιακός χορός μαζί με τη μουσική και το τραγούδι αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του πολιτισμού μας. Ο παραδοσιακός χορός είναι μια μορφή έκφρασης που εξωτερικεύει συναισθήματα, ψυχική διάθεση, είναι η γλώσσα του σώματος.
Το εργαστήρι παραδοσιακών χορών πέρα από την απλή εκμάθηση βημάτων και τεχνικών, έχει σαν στόχο την προσέγγιση της λαϊκής και δημοτικής παράδοσης και τη γνωριμία με τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής παλιότερων γενεών Ο χορός αποτελεί στοιχείο ενότητας και συνεργασίας, απαιτεί ατομική συγκρότηση και ομαδικό συγχρονισμό.
Τα μέλη του εργαστηρίου ξεκινώντας την επαφή τους με το χορό συνήθως δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία. Στην πορεία εξοικειώνονται με την παράδοση, ακούνε και τραγουδάνε παραδοσιακά κομμάτια, νιώθουν το ρυθμό και τα άρρυθμα-ξερά βήματα μετατρέπονται σ' ένα όμορφο, αρμονικό αποτέλεσμα. Η ενασχόληση των μελών με το χορό, τους δίνει τη δυνατότητα να εκφραστούν μέσα από αυτόν, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους, να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, ν' αντιληφθούν το ρόλο του χορού στη ζωή του ανθρώπου.
Οι χοροί που διδάσκονται αποτελούν ταυτόχρονα ένα ταξίδι σε όλη την Ελλάδα: από την Ήπειρο, στη Θράκη και από εκεί στα νησιά.