Παρασκευή, Ιούλιος 03, 2020
Loading
http://www.kethea-diavasi.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/stories.banners.zografiki.banner1gk-is-137.jpglink

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Οι σπουδές τού ελεύθερου σχεδίου και της ζωγραφικής αποτελούν σημαντικό μέρος της εικαστικής παιδείας. Το δημιουργικό εργαστήρι ζωγραφικής στοχεύει τα μέλη του να αποκτήσουν τις βασικές αρχές και δεξιότητες της εικαστικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, καθώς και μια σφαιρική αντίληψη της τέχνης, λειτουργώντας ως χώρος διαμόρφωσης νέων καλλιτεχνών.
Το εργαστήριο αποτελεί ένα χώρο με ανοικτό πνεύμα, χωρίς καλλιτεχνικά στερεότυπα και προσφέρει τις βασικές γνώσεις σχεδίου-χρώματος-σύνθεσης και την ευκαιρία στα μέλη του να δοκιμάσουν εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης και να ενημερωθούν για τις σύγχρονες καλλιτεχνικές τάσεις μέσω εργαστηριακών μαθημάτων, συζητήσεων, προβολών και επισκέψεων σε μουσεία και σύγχρονους χώρους τέχνης.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μελέτη και ενασχόληση με τη ζωγραφική, το σχέδιο, καθώς και σύγχρονους τρόπους έκφρασης, όπως κολλάζ, μικτές τεχνικές κ.α. Η εκπαίδευση γίνεται με πρακτική και θεωρία, αλλά η πρακτική καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος και πραγματοποιείται μέσα από τη δουλειά στο εργαστήριο με άμεση διδασκαλία πάνω στο δημιουργούμενο εικαστικό έργο.