Παρασκευή, Ιούλιος 03, 2020
Loading
http://www.kethea-diavasi.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/stories.banners.grafistiki.banner1gk-is-134.jpglink
http://www.kethea-diavasi.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/stories.banners.grafistiki.banner4gk-is-134.jpglink
http://www.kethea-diavasi.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/stories.banners.grafistiki.banner6gk-is-134.jpglink

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ - ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ

Το εργαστήρι γραφιστικής | χαρακτικής είναι ομάδα επαγγελματικής κατάρτισης και λειτουργεί στη θεραπευτική κοινότητα ΚΕΘΕΑ Διάβαση από το 1997.
Μέσα από τη δημιουργικότητα η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την ενασχόληση με τις τέχνες, οι εκπαιδευόμενοι καλούνται να καταρτιστούν στην οπτικοποίηση ιδεών καθώς και να αναδείξουν - αναπτύξουν ταλέντα και δεξιότητες με απώτερο στόχο την εκμάθηση της «γλώσσας» και των εργαλείων της οπτικής επικοινωνίας.
Η ενασχόληση αυτή συνεπικουρεί την θεραπευτική τους εξέλιξη παρέχοντας ουσιαστικά το περιβάλλον και τα εργαλεία ώστε να επικοινωνήσουν με έναν απελευθερωτικό τρόπο μηνύματα, έννοιες και συναισθήματα ανακαλύπτοντας καινούργιες μορφές έκφρασης.
Πέρα από το εκπαιδευτικό της έργο η ομάδα καλύπτει ένα μέρος των αναγκών προβολής του προγράμματος αλλά και τρίτων μέσα από μια ευρεία γκάμα γραφιστικών εφαρμογών. Λειτουργεί προσομοιώνοντας πραγματικές συνθήκες εργασίας, υλοποιώντας έργα τα οποία προϋποθέτουν την εξάσκηση σε επαγγελματικές πρακτικές και την έρευνα πάνω στις απαιτήσεις και τους προβληματισμούς γύρω από το σύγχρονο design. Έτσι παρέχεται στους καταρτιζόμενους η δυνατότητα να χρησιμοποιούν με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκομίζουν από την εκπαιδευτική διαδικασία, προετοιμάζοντάς τους παράλληλα για την επαγγελματική τους ένταξη στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας.

Το εργαστήρι λειτουργεί υπό την εποπτεία του επιμορφωτή θανάση Γούναρη, γραφίστα και ιδρυτή της NO IDEA graphic design.