Παρασκευή, Ιούλιος 03, 2020
Loading
http://www.kethea-diavasi.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/stories.banners.keramiki.banner18gk-is-135.jpglink
http://www.kethea-diavasi.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/stories.banners.keramiki.banner2gk-is-135.jpglink
http://www.kethea-diavasi.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/stories.banners.keramiki.banner7gk-is-135.jpglink

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

Η ομάδα κεραμικής χρησιμοποιώντας τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (αέρας, φωτιά, νερό, χώμα), τα χέρια και τη φαντασία του ανθρώπου έχει στόχο τη δημιουργία κεραμικών έργων.
Στα μέλη της ομάδας παρέχεται θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στον τρόπο παραγωγής κεραμικών αντικειμένων από καλούπι, στον ελεύθερο τρόπο χρήσης του πηλού, τροχό, μεικτές τεχνικές, στην ιστορία της κεραμικής, στη θεωρία των χρωμάτων, στα είδη του πηλού και στο ψήσιμο στο καμίνι, σε οργανωμένο εργαστήρι. Η ομάδα ασχολείται με την κατασκευή αντικειμένων τόσο της παραδοσιακής σχολής (είδη χρήσης και λαϊκής τέχνης) όσο και της σύγχρονης σχολής που λειτουργεί μέσα από την ελεύθερη έκφραση και την αναζήτηση δημιουργικών και πρωτότυπων μεθόδων εικαστικής έκφρασης.Γίνονται επίσης ασκήσεις επιλογής θεμάτων και τρόπων σχεδιασμού ενός κεραμικού στον Η/Υ, ώστε να υπάρχει σφαιρική αντίληψη στη δημιουργική φάση της κεραμικής τέχνης.
Τα έργα της ομάδας εκτίθενται στις εκδηλώσεις του Προγράμματος, σε εικαστικές εκθέσεις, πωλούνται στα παζάρια που διοργανώνει το Πρόγραμμα και διατίθενται προς πώληση κατόπιν παραγγελίας σε συνεργασία με τρίτους.