Παρασκευή, Ιούλιος 03, 2020
Loading
http://www.kethea-diavasi.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/stories.banners.mageiriki.banner11gk-is-136.jpglink
http://www.kethea-diavasi.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/stories.banners.mageiriki.banner2gk-is-136.jpglink
http://www.kethea-diavasi.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/stories.banners.mageiriki.banner3gk-is-136.jpglink

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η μαγειρική τέχνη μπορεί να μετατρέψει μια στοιχειώδη ανάγκη, όπως είναι η σίτιση σε καλλιτεχνική δημιουργία και γαστρονομική απόλαυση. Αυτοί που επιθυμούν να επιδοθούν στην τέχνη της μαγειρικής αγαπούν το καλό φαγητό, τις πλούσιες γεύσεις και διαθέτουν φαντασία και δημιουργικότητα.
Τα μέλη της ομάδας μαγειρικής παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική τέχνη και πραγματοποιούν επισκέψεις στους χώρους εργασίας ξενοδοχείων και εστιατορίων. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει τέχνη μαγειρικής, ιστορία μαγειρικής και διατροφής, στοιχεία ζαχαροπλαστικής, ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, διακοσμητική μαγειρική, ανατομία-τεμαχισμός, σωστή χρήση του εξοπλισμού της κουζίνας, τροφογνωσία, μεθόδους μαγειρέματος, κοστολόγηση πιάτου, συνταγές-μεριδοποίηση, υγιεινή και ασφάλεια, συντήρηση τροφίμων, σύνθεση μενού.
Κύριος στόχος της ομάδας είναι η επιμέλεια της τροφοδοσίας, η καθημερινή ετοιμασία και η διασφάλιση της ποιότητας του φαγητού και της υγιεινής της κουζίνας στην Ανοιχτή Θεραπευτική Λοινότητα. Η ομάδα συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Προγράμματος με την παρασκευή διαφόρων γλυκών και εδεσμάτων.