Παρασκευή, Ιούλιος 03, 2020

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ είναι πρόγραμμα ημερήσιας εξωτερικής παρακολούθησης στο κέντρο της Αθήνας και βασικό του στόχο έχει την ψυχική απεξάρτηση, την αντιμετώπιση δηλαδή των βαθύτερων αιτιών που οδηγούν στην εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες και την ισότιμη ένταξη στο κοινωνικό σύνολο, μέσα από το σταδιακό χτίσιμο ενός νέου τρόπου ζωής.

Η χρήση είναι το σύμπτωμα που δείχνει ότι υπάρχει μια δυσλειτουργία στο άτομο, στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και η οποία είναι αναστρέψιμη, μέσα από ένα πρόγραμμα που δεν τον αποκόπτει από την οικογένειά του, την εκπαίδευσή του, την εργασία του και τον κοινωνικό του περίγυρο.

Η θεραπευτική του πρόταση εστιάζει στο άτομο και σε όλους τους σημαντικούς τομείς στη ζωή του, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα ξεχωριστά στον καθένα αλλά και στην αλληλεπίδραση που αναπτύσσεται μεταξύ τους, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα προβλήματα και ανάγκες του κάθε ατόμου, ανάλογα με την φάση που βρίσκεται .

Στην διαδικασία της απεξάρτησης, το άτομο δεν αντιμετωπίζεται ως ασθενής που υποβάλλεται παθητικά στην θεραπεία, αλλά αντίθετα συμμετέχει ενεργά, διαμορφώνει και συνδιαμορφώνει την πορεία της αλλαγής του, μέσα από προκλήσεις και δράση, κατανόηση και μοίρασμα ανθρώπινων εμπειριών.

Οι θεραπευτικές μέθοδοι που υιοθετούνται είναι υποστηρικτικές και με μεγάλη ευελιξία. Εστιάζουν στην ενίσχυση των λειτουργικών κομματιών του ατόμου και το βοηθούν μέσα από γνωστικού τύπου παρεμβάσεις, πρόληψη της υποτροπής, οικογενειακές συνεδρίες, εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, να αποκτήσει αυτογνωσία, αυτοσεβασμό και δεξιότητες ώστε να διαχειρίζεται με νέους τρόπους τις δυσκολίες του και να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις της ζωής.

Πολυμέσα

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ

xristes apo 21
Χρήστες από 21

Αν είσαι χρήστης ναρκωτικών πάνω από 21 χρονών...

ergazomenoi
Εργαζόμενοι

Αν κάνεις χρήση ναρκωτικών και εργάζεσαι...

foitites
Φοιτητές

Αν σπουδάζεις και νοιώθεις ότι η χρήση γίνεται εμπόδιο...

peristasiakoi
Χρήστες χασίς

Αν κάνεις περιστασιακή χρήση χασίς ή άλλων ουσιών...

oikogeneia
Οικογένεια

Αν είσαι γονιός, αδελφός, σύζυγος, φίλος...