Παρασκευή, Ιούλιος 03, 2020

ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Η Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα απευθύνεται σε ενήλικες χρήστες ουσιών άνω των 21 που έχουν υποστηρικτικό οικογενειακό, συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον. Λειτουργεί απο τον Οκτώβριο του 1990 στο κέντρο της Αθήνας και δημιουργήθηκε από την αναζήτηση νέων τρόπων υποστήριξης των χρηστών.
Στην Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα τα μέλη δεν αποκλείονται απο το περιβάλλον τους, ζουν μέσα σε αυτό. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα που διαχειρίζονται καθημερινά αφορούν στην πραγματικότητα - δυσκολίες που αφορούν στη χρήση, στις σχέσεις με την οικογένεια και το ευρύτερο περιβάλλον, στον εκπαιδευτικό χώρο, στην ανάπτυξη ανθρώπινων σχέσεων - και μαθαίνουν  να τις αντιμετωπίζουν με νέους τρόπους, μέσα από ομαδική και ατομική υποστήριξη. 

Η Ανοιχτή θεραπευτική Κοινότητα στοχεύει :

  • Στην ψυχική απεξάρτηση.
  • Στη βελτίωση της εκπαιδευτικής κατάστασης, στην επαγγελματική κατάρτιση και στην επαγγελματική προοπτική των πρώην χρηστών.
  • Στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και της έκφρασης μέσα από καλλιτεχνικές ομάδες.
  • Στην δρομολόγηση των νομικών εκκρεμμοτήτων.

Όλες οι δραστηριότητες της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας πραγματοποιούνται καθημερινά από το πρωί ως το απόγευμα και στη συνέχεια τα μέλη της οργανώνουν το πρόγραμμά τους με εκπαιδευτικές, δημιουργικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Η διάρκειά της είναι 9-12 μήνες. 

Έκθεση εικόνων

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ

xristes apo 21
Χρήστες από 21

Αν είσαι χρήστης ναρκωτικών πάνω από 21 χρονών...

ergazomenoi
Εργαζόμενοι

Αν κάνεις χρήση ναρκωτικών και εργάζεσαι...

foitites
Φοιτητές

Αν σπουδάζεις και νοιώθεις ότι η χρήση γίνεται εμπόδιο...

peristasiakoi
Χρήστες χασίς

Αν κάνεις περιστασιακή χρήση χασίς ή άλλων ουσιών...

oikogeneia
Οικογένεια

Αν είσαι γονιός, αδελφός, σύζυγος, φίλος...