Παρασκευή, Ιούλιος 03, 2020

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ λειτουργεί από το 1990 και απευθύνεται σε ενήλικους χρήστες ναρκωτικών ουσιών άνω των 21, εργαζόμενους, φοιτητές και περιστασιακούς χρήστες χασίς ή άλλων ουσιών.
Βασικός του στόχος είναι να παρέχει στους χρήστες ένα φιλικό, ανθρώπινο και ασφαλές περιβάλλον, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συζητήσει τους προβληματισμούς του και σε συνεργασία με το θεραπευτικό προσωπικό να ορίσουν τον σχεδιασμό των βημάτων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του.
Στον Συμβουλευτικό Σταθμό δίνεται πληροφόρηση και ενημέρωση για τις δυνατότητες που υπάρχουν για απεξάρτηση και παρέχεται συμβουλευτική και υποστήριξη για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και των προβλημάτων του πρώτου καιρού καθώς και του στερητικού συνδρόμου.Στα πλαίσια του Σταθμού γίνονται σεμινάρια για θέματα υγείας και σε συνεργασία με δημόσια νοσοκομεία γίνονται βασικές ιατρικές εξετάσεις.
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας (09:00 - 22:00) και δέχεται κάθε ενδιαφερόμενο άμεσα, χωρίς λίστα αναμονής. Η πρώτη συνάντηση γίνεται είτε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σταθμο, είτε με απευθείας προσέλευση στο χώρο. 
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ αποτελεί επίσης το χώρο πρώτης επαφής των ατόμων του συγγενικού ή προσωπικού περιβάλλοντος του χρήστη με το θεραπευτικό πρόγραμμα.

Αν η χρήση είναι πλέον πρόβλημα για σένα, θέλεις να κρατήσεις τις σπουδές ή την δουλειά σου, θέλεις να προσπαθήσεις έχοντας δίπλα σου τους δικούς σου ανθρώπους, εδώ μπορείς να δοκιμάσεις.

Έκθεση εικόνων

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ

xristes apo 21
Χρήστες από 21

Αν είσαι χρήστης ναρκωτικών πάνω από 21 χρονών...

ergazomenoi
Εργαζόμενοι

Αν κάνεις χρήση ναρκωτικών και εργάζεσαι...

foitites
Φοιτητές

Αν σπουδάζεις και νοιώθεις ότι η χρήση γίνεται εμπόδιο...

peristasiakoi
Χρήστες χασίς

Αν κάνεις περιστασιακή χρήση χασίς ή άλλων ουσιών...

oikogeneia
Οικογένεια

Αν είσαι γονιός, αδελφός, σύζυγος, φίλος...