Παρασκευή, Ιούλιος 03, 2020

ΒΡΑΔΙΝΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η προσέγγιση του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ από εξαρτημένα άτομα που είχαν σταθερή εργασία και η διατύπωση του αιτήματός τους για θεραπεία χωρίς την αποκοπή τους απο το εργασιακό περιβάλλον, οδήγησε στη δημιουργία της Βραδινής Θεραπευτικής Κοινότητας το 1996.
Η θεραπευτική της πρόταση στοχεύει στην ψυχική απεξάρτηση και στην ενδυνάμωση της λειτουργικότητας των μελών, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στη σταθεροποίηση, στην βελτίωση και στην εξέλιξη της εργασιακής τους κατάστασης. Εστιάζει στον εντοπισμό προβλημάτων στις οικογενειακές, επαγγελματικές και κοινωνικές σχέσεις και στην εκμάθηση νέων τρόπων αντιμετώπισής τους, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας και στην πρόληψη της υποτροπής. Παράλληλα, ενισχύει τη δημιουργικότητα των μελών μέσα από ομάδες θεάτρου, χορού και μουσικής και παρέχει τη δυνατότητα να γνωρίσουν καινούργιους τρόπους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, απαλλαγμένους από χρήση ουσιών.
Οι δραστηριότητες της Βραδινής Θεραπευτικής Κοινότητας πραγματοποιούνται καθημερινά κατά τις απογευματινές ώρες, από τις 17:30 έως τις 22:30, λόγω της εργασιακής απασχόλησης των μελών. Το πρόγραμμα διαρκεί  10 - 12 μήνες.

 

Έκθεση εικόνων

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ

xristes apo 21
Χρήστες από 21

Αν είσαι χρήστης ναρκωτικών πάνω από 21 χρονών...

ergazomenoi
Εργαζόμενοι

Αν κάνεις χρήση ναρκωτικών και εργάζεσαι...

foitites
Φοιτητές

Αν σπουδάζεις και νοιώθεις ότι η χρήση γίνεται εμπόδιο...

peristasiakoi
Χρήστες χασίς

Αν κάνεις περιστασιακή χρήση χασίς ή άλλων ουσιών...

oikogeneia
Οικογένεια

Αν είσαι γονιός, αδελφός, σύζυγος, φίλος...